Kayısılı Kek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak un 
2bardak su 
2adet yumurta sarısı 
7kaşık şeker 
1bardak şeker 
½ bardak tereyağı 
1bardak kuru kayısı 
1tatlı kaşığı vanilya 
1tutam tuz
HAZIRLANIŞI
kayısıları su ile beraber bir kaba alın ve 1bardak şekeri de ekleyip kaynatın. Suyunu çekince çatal ile ezin püre olsunlar. Tereyağını eritin, 7kaşık şeker ile iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve vanilyayı da ekleyin. Unu bir kaba alın ortasını açıp; tuz, kayısıları ve yumurtalı karışımı ilave edip yoğurun. Bu hamuru yağlanmış kalıba döküp 170derecede pişirin.
					Anahtar Kelimeler: Kayısılı Kek tarifi, Kayısılı Kek nasıl hazırlanır, Kayısılı Kek nasıl yapılır, Kayısılı Kek yemek tarifi, Kayısılı Kek yapılışı