Yemişli Kek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak un
1bardak pudra şekeri
3adet yumurta akı
3adet yumurta
4kaşık tereyağı
1fincan kuru üzüm
1fincan antep fıstığı
3kaşık badem içi
5adet kuru kayısı
2çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Kayısıları haşlayarak suyunu süzün ve yemişlerin hepsini bir kapta toplayın. Tereyağını eritin, pudra şekeri ile beraber 10dk çırpın; koyulaşınca yumurtaları, karbonatı ve unu ilave edip karıştırmaya devam edin. En sona yemişleri katıp yağlanmış kalıba aktarın 170derecede pişirip soğuk olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Yemişli Kek tarifi, Yemişli Kek nasıl hazırlanır, Yemişli Kek nasıl yapılır, Yemişli Kek yemek tarifi, Yemişli Kek yapılışı