İncir Reçeli
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
12adet incir
3adet ıtır yaprağı
3bardak şeker
1bardak su
HAZIRLANIŞI
İncirleri ayıklayıp yıkayın ve suda haşlayıp süzün, fazla suyu çıksın diye hafif sıkın. Ardından soğuk su içine alıp tekrar haşlayın ve sıkarak süzün. 1bardak su ile şekeri ayrı bir kapta kaynatın, şerbet olsunlar; incirleri bu şerbetin içine atın. Itır yapraklarını ekleyin kıvamı gelene kadar ara ara karıştırarak kaynatın. Soğuduğu vakit kavanoza alın.
Anahtar Kelimeler: İncir Reçeli tarifi, İncir Reçeli nasıl hazırlanır, İncir Reçeli nasıl yapılır, İncir Reçeli yemek tarifi, İncir Reçeli yapılışı