Portakallı İrmik Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak irmik
3bardak şeker
1bardak sıkma portakal suyu
2bardak su
½ portakal kabuğu rendesi
150gr margarin




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye yağ katmadan irmiği koyun ve kısık ateşte 40dk karıştıra karıştıra kavurun. Taze portakal suyunu, normal suyu ve şekeri ekleyin. Kaynasın. Suyunu çekince erimiş margarini ekleyin, tekrar karıştırın ve üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz vakit rende kabuğu ilave edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Portakallı İrmik Helvası tarifi, Portakallı İrmik Helvası nasıl hazırlanır, Portakallı İrmik Helvası nasıl yapılır, Portakallı İrmik Helvası yemek tarifi, Portakallı İrmik Helvası yapılışı