Osmanlı Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak un
1,5bardak nişasta
1,5bardak pirinç unu
5bardak süt
6bardak şeker
300gr tereyağı




HAZIRLANIŞI

Yağı tencerede eritin un, nişasta ve pirinç ununu katıp kısık ateşte kavurun. Ayrı bir kap içinde de süt ile şekeri kaynatın. Unlu karışımın rengi sararınca ocağı kapatıp kaynattığınız sütü buraya katın ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Üzerine ceviz serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Osmanlı Helvası tarifi, Osmanlı Helvası nasıl hazırlanır, Osmanlı Helvası nasıl yapılır, Osmanlı Helvası yemek tarifi, Osmanlı Helvası yapılışı