Susamlı Simit

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket margarin
1adet yumurta
2fincan yoğurt
2kaşık şeker
1kaşık çörek otu
1kase susam
4,5bardak un
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1tutam tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın ve ortasını açın. Buraya tuz, şeker, margarin, yoğurt ve yumurtanın sarısını koyup yoğurun. Hamuru 30dk dinlendirdikten sonra da ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verin. Bunları önce yumurta akına sonra da susama bulayıp yağlı tepsiye dizin ve çörek otu serpin. 170dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Susamlı Simit tarifi, Susamlı Simit nasıl hazırlanır, Susamlı Simit nasıl yapılır, Susamlı Simit yemek tarifi, Susamlı Simit yapılışı