Çörek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg un
1bardak ılık süt
1,5bardak ılık su
1adet yaş maya
2adet yumurta
1çay bardağı zeytinyağı
1paket margarin
1çay bardağı şeker
2,5kaşık ezilmiş beyaz peynir
1kaşık çörek otu
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın ve ılık suda erittiğiniz mayayı, sütü, yumurta aklarını, zeytinyağını, şekeri koyup yoğurun. Üç parçaya bölün ve açın; bu parçalara oda sıcaklığındaki margarini eritmeden sürün ve bir saat buzdolabında bekletin.
Zamanı dolunca hamurdan iri parçalar alın bu parçalara peynir pay edip rulo sarın ve açma gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizin 30dk da bu şekil dinlendirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin 180derecede pişirin.
Anahtar Kelimeler: Çörek tarifi, Çörek nasıl hazırlanır, Çörek nasıl yapılır, Çörek yemek tarifi, Çörek yapılışı