Pekmezli Un Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
2bardak süt
2bardak su
2bardak şeker
125gr tereyağı
1çay bardağı pekmez




HAZIRLANIŞI

Unu yağ katmadan kısık ateşte 45dk kavurun. Bu arada su, şeker ve sütü ayrı bir kapta ısıtın, şeker erisin. Bu sütü soğuk olarak kavrulmuş olan una dökün. Tereyağını ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütü çeksin. Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın. Soğuduğunda üzerine pekmez gezdirip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Pekmezli Un Helvası tarifi, Pekmezli Un Helvası nasıl hazırlanır, Pekmezli Un Helvası nasıl yapılır, Pekmezli Un Helvası yemek tarifi, Pekmezli Un Helvası yapılışı