Şabrilan Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1çay fincanı süt
2kave fincanı un
2fincan et suyu
2kaşık tel şehriye
2kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1tutam maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde yağı kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce salçayı karıştırın. Sütü, et suyunu ilave edin. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Şehriyeyi ise ayrı bir kapta haşlayıp süzün ve tencereye ekleyin. Üzerine maydanoz serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Şabrilan Çorbası tarifi, Şabrilan Çorbası nasıl hazırlanır, Şabrilan Çorbası nasıl yapılır, Şabrilan Çorbası yemek tarifi, Şabrilan Çorbası yapılışı