Kırlangıç Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet kırlangıç balığı
3adet havuç
1adet patates
1kaşık un
1adet yumurta sarısı
3kaşık margarin
1demet maydanoz
2adet defne yaprağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları yıkayıp tuzlayın ve sularını iyice süzün. Sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Bir tencerede 4bardak su ile sebzeleri ve balıkları, defne yaprağı ile 30dk haşlayın. Ardından balıkları ve sebzeleri o tencereden alın. Başka bir tencere içinde yağı eritip unu kavurun. Karıştırmaya devam ederek balık suyunu yavaşça buraya ekleyin. Bu suyu 3dk kaynatın. Bu arada yumurta sarısını limon ve tuz ile çırpıp biraz balık suyundan ekleyin. Tekrar çırptıktan sonra tencereye dökün. Ayırdığınız sebze ve balıkları da bu tencereye ekleyin. 1taşım kaynatarak ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kırlangıç Çorbası tarifi, Kırlangıç Çorbası nasıl hazırlanır, Kırlangıç Çorbası nasıl yapılır, Kırlangıç Çorbası yemek tarifi, Kırlangıç Çorbası yapılışı