Karnabahar Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg karnabahar
150gr kereviz
2adet yumurta sarısı
4kaşık margarin
1kaşık un
¾ bardak süt
8bardak et suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri doğrayıp bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ardından suyunu süzüp sebzelerini ayırın. Ayrı bir tencerede yağı kızdırıp bu sebzeleri içine atın ve kavurun. Kıvamı gelince et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını süt ile çırpın. Bu karışımı kaynayan çorbaya gezdirin; 1taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Arzu ederseniz terbiyeyi katmadan önce sebzeleri iri delikli bir kevgirden geçirip posasını ezebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Karnabahar Çorbası tarifi, Karnabahar Çorbası nasıl hazırlanır, Karnabahar Çorbası nasıl yapılır, Karnabahar Çorbası yemek tarifi, Karnabahar Çorbası yapılışı