Rus Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet soğan
1adet patates
1adet kereviz
3adet pancar
200gr lahana
500gr domates
8bardak et suyu
2bardak su
2kaşık margarin
4diş sarımsak
½ bardak yoğurt
½ kaşık şeker
1demet maydanoz
1adet limon tuzu
tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin, sarımsakları ezin. Pancarları, sarımsak ve limon tuzu ile karıştırarak bir kapta bekletin. Bir tencere içinde yağı eritip soğanları kavurun; rengi dönünce domates ve ayırdığınız pancarlı karışımı buraya katın. Pancarlar ölünce kerevizi, maydanoz demeti, şeker, su, tuz ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
45dk bu şekilde pişirdikten sonra maydanoz demetini tenceren alın yerine patatesi katın, patates yumuşayana kadar tekrar kaynatın. Kıvamı gelince ocaktan indirin, ılınınca içine yoğurt karıştırarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Rus Çorbası tarifi, Rus Çorbası nasıl hazırlanır, Rus Çorbası nasıl yapılır, Rus Çorbası yemek tarifi, Rus Çorbası yapılışı