Tahinli lahana dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
2 su bardağı pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
Yaırm su bardağı tahin
1 tutam tuz

Sos İçin

1 çay bardağı tahin
1 su bardağı yoğurt
2 limon suyu
5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tutam tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN !

Anahtar Kelimeler: Tahinli lahana dolması tarifi, Tahinli lahana dolması nasıl hazırlanır, Tahinli lahana dolması nasıl yapılır, Tahinli lahana dolması yemek tarifi, Tahinli lahana dolması yapılışı