Yoğurtlu Patates Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr koyun eti
3adet patates
1adet soğan
½ bardak nohut
1fincan pirinç
3bardak yoğurt
2kaşık un
1,5kaşık margarin
1adet yumurta
1bardak süt




HAZIRLANIŞI

Nohudu akşamdan ıslatın. Bir tencere içinde yağı eriterek soğan ve eti kavurun. Et suyunu salıp çeksin; nohudu ekleyin. Suyunu (bol sıcak su) ve tuzunu ayarlayın, kaynasınlar. Et ve nohut pişince pirinci, pirinç pişince de patatesi ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, un ve sütü çırpın, bir bardak soğuk su ekleyin ve 1taşım kaynatın. Bunu da pişen çorbaya gezdirin ve ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Patates Çorbası tarifi, Yoğurtlu Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Patates Çorbası nasıl yapılır, Yoğurtlu Patates Çorbası yemek tarifi, Yoğurtlu Patates Çorbası yapılışı