Toga Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12bardak et suyu
½ bardak pirinç
½ bardak nohut
1adet yumurta
1,5 kaşık margarin
2,5kaşık un
3bardak yoğurt
1tutam maydanoz
kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Nohudu akşamdan ıslatın, ertesi gün haşlayıp soğuk su ile yıkayın. Kabuklarını ayıklayın. Pirinci de yıkayın. Bir tencere içine et suyunu koyun; nohut ve pirinci içine dökün; maydanoz ve tuz serpip kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. ½ bardak su katın. Bunu da pişen çorbaya dökün 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Tavada yağ kızdırıp kırmızı biber serpin; servis ederken çorbaya gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Toga Çorbası tarifi, Toga Çorbası nasıl hazırlanır, Toga Çorbası nasıl yapılır, Toga Çorbası yemek tarifi, Toga Çorbası yapılışı