Gemici Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr koyun döş eti
2adet soğan
2adet havuç
1adet kereviz
1adet pırasa
1fincan nohut
1fincan kuru fasulye
1,5kaşık margarin
1kaşık salça
1kaşık un
HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Eti kuşbaşı doğrayın, soğan ve yağ ile kavurun. Et suyunu salıp çeksin salçayı ve unu karıştırın. 15 bardak su ekleyip bakliyatı dökün, kaynasın. Öbür taraftan sebzeleri temizleyip doğrayın, tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.
Anahtar Kelimeler: Gemici Çorbası tarifi, Gemici Çorbası nasıl hazırlanır, Gemici Çorbası nasıl yapılır, Gemici Çorbası yemek tarifi, Gemici Çorbası yapılışı