Kuşkonmaz Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10bardak et suyu
1kutu kuşkonmaz
3kaşık un
2kaşık tereyağı
3adet yumurta sarısı
2kaşık kremşanti




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı eritin ve unu kavurun; rengi dönünce de et suyunu dökün. Suyu kaynamaya bırakın kuşkonmazları hazırlayın uç taraflarını fındık büyüklüğünde üçer parçaya kesin kalan kısmını ise ezin. Ezdiğiniz kısmı kaynayan et suyuna ilave edip ara ara karıştırarak 20dk pişirin. Ardından süzgeç kullanarak başka bir tencereye süzün ve tekrar ateşe koyun. Yumurta sarılarını kremşanti ile çırpın; çorbaya gezdirin. Servis ederken yanında parçalara ayırdığınız kuşkonmazları çıkarın.

Anahtar Kelimeler: Kuşkonmaz Çorbası tarifi, Kuşkonmaz Çorbası nasıl hazırlanır, Kuşkonmaz Çorbası nasıl yapılır, Kuşkonmaz Çorbası yemek tarifi, Kuşkonmaz Çorbası yapılışı