Halep Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6bardak et suyu
4adet patates
2adet şalgam
1adet havuç
2sap kereviz
2adet yumurta sarısı
1adet limon
1fincan un
1kaşık margarin
1fincan kırık pirinç
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri temizleyerek doğrayın hazır olsunlar. Bir tencerede et suyunu hazırlayın kaynayınca kırık pirinci katın pişsin. Pirinçler haşlanınca sebzeleri de katın. Sebzelerde yumuşayınca bunları süzgeçten ezerek geçirin. Bir tavada yağı eritip unu kavurun ve çorbaya ekleyin. Yumurta sarılarını limon ve tuz ile çırpın 1kepçe çorba suyu ekleyip çorbaya dökün. Karıştırarak bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Halep Çorbası tarifi, Halep Çorbası nasıl hazırlanır, Halep Çorbası nasıl yapılır, Halep Çorbası yemek tarifi, Halep Çorbası yapılışı