Bademli Çorba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4kaşık zeytinyağı
1dilim bayat ekmek
4dilim kızarmış ekmek
150gr iç badem
2diş sarımsak
2damla sirke
tuz




HAZIRLANIŞI

Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün. Hazırladığınız bu malzemeyi bir tencereye aktarıp dört bardak su ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan indirip sirke damlatın ve sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bademli Çorba tarifi, Bademli Çorba nasıl hazırlanır, Bademli Çorba nasıl yapılır, Bademli Çorba yemek tarifi, Bademli Çorba yapılışı