İtalyan Usulü Balık Haşlama
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg balık(kefal, izmarit, kırlangıç)
25adet iç midye
2adet domates
1adet havuç
1demet maydanoz
1adet limon
½ demet kereviz yaprağı
2diş sarımsak
1kaşık salça
1fincan zeytinyağı
1fincan kırmızı şarap
6bardak su
tuz
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip, dilimleyin ve bir tencereye koyun. Üzerine doğranmış sebzeleri ve 6bardak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın. Tuzunu ayarlayın, maydanoz serpin kapağını kapatıp 1saat kaynatın. Ayrı bir kapta zeytinyağını kızdırın sarımsak, salça ve kırmızı biberi kavurup şarabı katın 2dk kaynasın. Bu karışımı ocaktan alıp domatesleri ekleyin ve tekrar ocağa koyup domatesler eriyene kadar kaynatmaya devam edin. Bu karışımı, midyeleri ve kıyılmış maydanozu tencereye katıp; iç midyeler de pişene kadar kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın. Limon sıkarak servise sunun.