Hollanda Usulü Balık
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Hollanda Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
800gr levrek fileto
1adet soğan
1adet havuç
5bardak su
2adet yumurta sarısı
2,5kaşık tereyağı
5kaşık margarin
3kaşık su
½ limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Balık filetolarını tepsiye dizin ve üzerine doğradığınız sebzeleri yerleştirip suyu dökün. Tuzunu ayarlayıp tepsinin kapağını kapatın ve orta ateşte 20dk haşlayın. Haşlanan balıkları servis tabağına alarak sebze ile süsleyin. Balıklar haşlanırken ayrı bir kapta yumurta sarılarını 3kaşık su ve az tuz ile çırpın bunu da içi kaynar su dolu bir tencereye oturtun. Kap ısınınca minik parçalara böldüğünüz yağları kaba koyun ve sürekli karıştırarak eritin. Mayonez kıvamı alınca ocaktan indirip limon sıkın. Haşlanan balıkları, bu sos ile servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Hollanda Usulü Balık tarifi, Hollanda Usulü Balık nasıl hazırlanır, Hollanda Usulü Balık nasıl yapılır, Hollanda Usulü Balık yemek tarifi, Hollanda Usulü Balık yapılışı