Salçalı Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

800gr kefal fileto
1adet soğan
1adet havuç
5bardak su
2adet yumurta sarısı
1fincan beyaz şarap
1fincan sirke
5adet arpacık soğanı
5kaşık tereyağı
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Öncelikle sosu hazırlayın bir kap içinde minik doğranmış soğan, sirke ve şarabı kaynatın. Kabın içinde 3kaşık kadar sıvı kalınca ocaktan alıp geniş delikli bir süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. Soğuyunca bu karışımı içi kaynar su dolu ayrı bir kaba oturtun; yumurta sarılarını ekleyerek karıştırarak ısıtın.(benmari) yumurtalar ısınınca minik parçalara böldüğünüz tereyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak yağı eritin. Mayonez kıvamı alınca üzerine maydanoz serperek ocaktan alın.
Fileto balıkları tepsiye dizin. Üzerlerine sebzeleri ve suyu ekleyip tepsini kapağını kapatın. Orta ateşte 20dk haşlayıp servis tabağına çıkarın. Yanında sos ile birlikte servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Salçalı Balık tarifi, Salçalı Balık nasıl hazırlanır, Salçalı Balık nasıl yapılır, Salçalı Balık yemek tarifi, Salçalı Balık yapılışı