Balık Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg palamut
2adet soğan
2adet domates
3adet patates
2adet havuç
2adet kereviz
4diş sarımsak
maydanoz
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
3bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları yarım ay biçiminde doğrayıp 1fincan zeytinyağında kavurun. Hafif pembeleşince tencereye suyu koyup kaynamaya bırakın. Bu şekil 20dk kaynatıp soğanları ezerek süzgeçten geçirin püre olsunlar. Diğer sebzeleri de halka şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. 20dk da bu şekil kaynatın, sebzeler pişsin. Sebzelerde yumuşadığı vakit halka şeklinde doğranmış balıkları ve kalan zeytinyağını katın. Tuzunu da ayarlayarak 15dk pişirin. Yanında limon ve maydanoz ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Balık Pilakisi tarifi, Balık Pilakisi nasıl hazırlanır, Balık Pilakisi nasıl yapılır, Balık Pilakisi yemek tarifi, Balık Pilakisi yapılışı