Balık Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kefal
150gr arpacık soğanı
3adet patates
3adet havuç
2adet kereviz
4diş sarımsak
maydanoz
1adet limon
1,5bardak su
1,5fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri doğrayarak hazır edin. Hepsini bir tencereye koyun. Yağını, suyunu ve tuzunu ayarlayarak 30dk kaynatın. Balıkları halka şeklinde doğrayın, limonu da yuvarlak dilimlere kesin ve pişen sebzelere ekleyin. 15dk daha kaynatıp balıklar pişince ocaktan alın. Ilık olarak kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Balık Pilakisi tarifi, Balık Pilakisi nasıl hazırlanır, Balık Pilakisi nasıl yapılır, Balık Pilakisi yemek tarifi, Balık Pilakisi yapılışı