Domatesli Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sardalya
4adet domates
3adet soğan
½ limon
1,5fincan zeytinyağı
½ bardak su
2adet defne yaprağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkların pullarını kazıyıp başlarını kesin. Kuyruktan başa doğru kılçık hizasında alttan ve üstten keserek filetolarını çıkarın ve bunları yıkayıp tepsiye yan yana dizin. Bir tava içinde yağda soğanı öldürün ve domates ile karıştırarak pişirin, sos olsunlar. Bunu da balıkların üzerine yayın. Suyu, tuzu, defne yapraklarını ve limon dilimlerini yerleştirerek tepsinin kapağını kapayın. Orta ateşte 20dk kaynatarak kapaksız olarak 10dk da fırında pişirin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Balık tarifi, Domatesli Balık nasıl hazırlanır, Domatesli Balık nasıl yapılır, Domatesli Balık yemek tarifi, Domatesli Balık yapılışı