Soslu Kılıç Balığı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
750gr kılıç balığı
2adet soğan
2adet domates
4diş sarımsak
15adet yeşilbiber
2fincan zeytinyağı
½ bardak su
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tepsi içinde 1fincan zeytinyağında sarımsak ve soğanları kavurun. Balığı dilimlere ayırın, soğanlar ölünce halka şeklinde doğranmış domatesleri, biberleri ve suyu kalan zeytinyağıyla beraber tepsiye katın. Dilimlenmiş balıkları dizin tuzunu biberini ayarlayarak tepsinin kapağını kapatın ve orta ateşte 20dk pişirin.
Anahtar Kelimeler: Soslu Kılıç Balığı tarifi, Soslu Kılıç Balığı nasıl hazırlanır, Soslu Kılıç Balığı nasıl yapılır, Soslu Kılıç Balığı yemek tarifi, Soslu Kılıç Balığı yapılışı