Senjak Usulü Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Belirsiz Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg levrek
5adet mantar
20adet karides
1adet soğan
1adet havuç
1fincan beyaz şarap
2adet defne yaprağı
maydanoz
3bardak su
1,5kaşık tereyağı
1,5kaşık margarin
½ fincan un
1bardak süt
½ bardak balık suyu
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
tuz




HAZIRLANIŞI

Balığı kuyruktan başa doğru iki taraflı keserek iki parçaya ayırın. Bunları 1kaşık tereyağı sürülmüş bir tencerede bekletin. Ayrı bir kapta da soğan, havuç, maydanoz, balıktan artan baş ve kuyruklar, defne yaprağını su ile 1saat kadar kaynatın. Mantarları minik minik doğrayın; balıkları koyduğunuz tencereye aktarıp, beyaz şarabı dökün, sebzeli balık suyundan ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15dk ardından haşlanan balıkları fırın kabına çıkarın. Mantarları ise içinde yarım bardak su kalana kadar kaynatmaya devam edin. Sebzeler iyice pişsin. Bu arada karidesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ayrı bir kapta 1,5kaşık margarini eritin, unu kavurun, rengi dönünce de sütü ve mantardan kalan balık suyunu (mantarları ayrı bir kaba koyun) ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Ocağı kısın; kalan tereyağını minik parçalara ayırarak bu kaba katın, erisinler. Balıkları koyduğunuz fırın kabına diğer bütün malzemeleri yerleştirin (sebzeleri, mantarı, karidesleri ve sosu) üzerine baharat, peynir ve ince kıyılmış maydanoz serpin. 160derecede peynir eriyene kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Senjak Usulü Balık tarifi, Senjak Usulü Balık nasıl hazırlanır, Senjak Usulü Balık nasıl yapılır, Senjak Usulü Balık yemek tarifi, Senjak Usulü Balık yapılışı