Çilek Likörü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 su bardağı cin
1/2 kg çilek
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi




HAZIRLANIŞI

Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Çilek Likörü tarifi, Çilek Likörü nasıl hazırlanır, Çilek Likörü nasıl yapılır, Çilek Likörü yemek tarifi, Çilek Likörü yapılışı