Çipura Izgara

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg çipura
1adet limon
½ fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkların pullarını kazıyarak içlerini temizleyin ve yıkayın. Tuz serpin, bu şekil 1saat bekletin. Ardından hafif yağlanmış ızgara tel üzerine dizin; kömür ateşi üzerinde de çift taraflı çevirerek pişirin. Zeytinyağını limon ile çırpın, bu sosu balıklara dökerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Çipura Izgara tarifi, Çipura Izgara nasıl hazırlanır, Çipura Izgara nasıl yapılır, Çipura Izgara yemek tarifi, Çipura Izgara yapılışı