Uskumru Izgara
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg uskumru
1adet limon
½ fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını kazıyarak içlerini temizleyin ve yıkayın. Tuz serpin, bu şekil 1saat bekletin. Ardından hafif yağlanmış ızgara tel üzerine dizin; kömür ateşi üzerinde de çift taraflı çevirerek pişirin. Pişen balıkları servis tabağına alın. Zeytinyağını limon ile çırpın, bu sosu balıklara dökerek servis edin.
Anahtar Kelimeler: Uskumru Izgara tarifi, Uskumru Izgara nasıl hazırlanır, Uskumru Izgara nasıl yapılır, Uskumru Izgara yemek tarifi, Uskumru Izgara yapılışı