Barbunya Izgara
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg barbunya
1adet limon
½ fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını kazıyarak içlerini temizleyin ve yıkayın. Tuz serpin, bu şekil 1saat bekletin. Ardından hafif yağlanmış ızgara tel üzerine dizin; kömür ateşi üzerinde de çift taraflı çevirerek pişirin. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Zeytinyağını limon ile çırpın, bu sosu balıkların üzerine gezdirin. Yanında salata ile servis edin.
Anahtar Kelimeler: Barbunya Izgara tarifi, Barbunya Izgara nasıl hazırlanır, Barbunya Izgara nasıl yapılır, Barbunya Izgara yemek tarifi, Barbunya Izgara yapılışı