Çingene Palamudu Izgara

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg çingene palamudu
1adet limon
½ fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkların pullarını kazıyarak içlerini temizleyin ve yıkayın. Tuz serpin, bu şekil 1saat bekletin. Ardından ızgara üzerine dizin; kömür ateşi üzerinde de çift taraflı çevirerek pişirin. Zeytinyağını limon ile çırpın, bu sosu servis tabağına aldığınız balıklara dökerek yanında salata ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Çingene Palamudu Izgara tarifi, Çingene Palamudu Izgara nasıl hazırlanır, Çingene Palamudu Izgara nasıl yapılır, Çingene Palamudu Izgara yemek tarifi, Çingene Palamudu Izgara yapılışı