Çingene Palamudu Izgara
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg çingene palamudu
1adet limon
½ fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını kazıyarak içlerini temizleyin ve yıkayın. Tuz serpin, bu şekil 1saat bekletin. Ardından ızgara üzerine dizin; kömür ateşi üzerinde de çift taraflı çevirerek pişirin. Zeytinyağını limon ile çırpın, bu sosu servis tabağına aldığınız balıklara dökerek yanında salata ile servis edin.
Anahtar Kelimeler: Çingene Palamudu Izgara tarifi, Çingene Palamudu Izgara nasıl hazırlanır, Çingene Palamudu Izgara nasıl yapılır, Çingene Palamudu Izgara yemek tarifi, Çingene Palamudu Izgara yapılışı