Metr Dotel Soslu Izgara
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
12adet tekir balığı
4kaşık un
4adet limon
1,5fincan zeytinyağı
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
önce sosu hazırlayın bir kapta yağ, limon, kıyılmış maydanozu çırpın; tuz, biber serpin tekrar çırpın. Bu karışımı yağlı kağıt içine yayın; kağıdı sararak 30cm çapında çubuk şekli verin. Buzlukta bekleterek dondurun.
Balıkları temizleyip yıkayın, iyice kurulayıp una bulayın. Zeytinyağı(2kaşık) ile yağlanmış ızgara üzerine dizerek çift taraflı pişirin. Hazırlayıp dondurduğunuz sosu dilimleyin; pişen balıkların üzerine katarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Metr Dotel Soslu Izgara tarifi, Metr Dotel Soslu Izgara nasıl hazırlanır, Metr Dotel Soslu Izgara nasıl yapılır, Metr Dotel Soslu Izgara yemek tarifi, Metr Dotel Soslu Izgara yapılışı