Süprem Soslu Levrek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5kg levrek fileto
250gr karides
1,5 soğan
1adet ufak havuç
½ bayat ekmek
2dal kereviz
2kaşık tereyağı
1fincan sirke
2kaşık un
1adet iri limon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ile yağlanmış tepsiye balık filetolarını dizin. Limonu bir kap içine akıtın; tuz, biber serpin 3kaşık su ile sulandırarak balıkların üzerine dökün. Tepsi büyüklüğünde bir yağlı kağıt ile üzerlerini kapatın. 170derecede 20-25dk pişirin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın Balıktan artan kuyruk ve baş kısımlarını bir tencere içine alın; doğranmış havuç, kereviz yaprağı, 1adet soğan ve ½ limon suyunu 7bardak su aktarın. Tuzunu ayarlayarak kaynatın. Ayrı bir kapta da sirkeli ve tuzlu suyun içinde karidesleri haşlayıp süzün. Soğuk su altında tutarak kabuklarını soyun.
Malzemeler kaynayınca; ayrı bir kapta 1kaşık tereyağını eritin burada unu kavurup rengi dönünce hazırladığınız sebzeli balık suyundan 3bardak ilave edin. Yarım soğanı ince kıyarak buraya ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kıvamı hafif sulu olmalıdır.
Bayat ekmekleri kabuklarını çıkarıp dilimlere ayırın az yağda kızartın servis tabağına dizin. Üzerine filetoları, çevresine de karidesleri yerleştirin. En sona hazırladığınız sosu yayın ve servisini yapın.