Dil Balığı Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8adet dil balığı
1bardak zeytinyağı
½ bardak un
2adet yumurta
2adet limon
maydanoz
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip yüzgeçlerini kesin, derisini sıyırın. Ete tuz ve biber serpip önce una; sonra da çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Fazla yağını peçeteye çektirin, limon ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Dil Balığı Tavası tarifi, Dil Balığı Tavası nasıl hazırlanır, Dil Balığı Tavası nasıl yapılır, Dil Balığı Tavası yemek tarifi, Dil Balığı Tavası yapılışı