Gül Şerbeti
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Gül Şerbeti tarifi, Gül Şerbeti nasıl hazırlanır, Gül Şerbeti nasıl yapılır, Gül Şerbeti yemek tarifi, Gül Şerbeti yapılışı