Hasan Paşa Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
4adet soğan
2bardak su
80gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2fincan un
2bardak süt
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde 40gr margarin ile sıvıyağı kızdırın, yarım ay şeklindeki soğan ile iri parçalar olarak doğradığınız eti kavurun. Et suyunu salıp çeksin sıcak suyu katın, tuzunu ayarlayın, kısık ateşte 2saat kaynatın. Suyunu çeken eti ocaktan indirerek tepsiye dizin harcını da yayın. Bir kuşane içinde kalan yağı kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce sıcak sütü ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, ardından bu sosu etlerin üzerine yayın. Tepsiyi fırına sürüp kısık ayarda 10dk bekletip sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Hasan Paşa Kebabı tarifi, Hasan Paşa Kebabı nasıl hazırlanır, Hasan Paşa Kebabı nasıl yapılır, Hasan Paşa Kebabı yemek tarifi, Hasan Paşa Kebabı yapılışı