Tekke Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
1,5bardak su
40gr margarin
300gr kuskus
4kaşık sıvıyağ
2,5bardak su
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencerede eriterek doğradığınız eti koyun, 2adet kıyılmış soğanı ve kabuksuz doğranmış domatesi ekleyin; tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte hepsini kavurun. Ara arada karıştırın. Etler suyunu salıp çeksin tuzunu biberini serpin, 1,5bardak sıcak suyu dökün. Bu şekil 1,5saat kaynatın. Etlerin pişmesine yakın kuskusu hazırlayın başka bir tencerede sıvıyağı kızdırın kalan soğanı kıyıp kavurun. Soğanlar ölünce kuskus katın karıştırarak 5dk daha kavurun. Üzerine 2,5bardak su döküp tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kuskus ve etler pişince servis tabağına yerleştirin.
Anahtar Kelimeler: Tekke Kebabı tarifi, Tekke Kebabı nasıl hazırlanır, Tekke Kebabı nasıl yapılır, Tekke Kebabı yemek tarifi, Tekke Kebabı yapılışı