Ramazan Pidesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg un
1adet yaş maya
1fincan ılık su
1fincan sıvıyağ
1,5bardak su
1kaşık yoğurt
tuz
çörek otu




HAZIRLANIŞI

Mayayı ılık suda eritin, unu eleyin, tereyağını da bir tavada eriterek ılınmasını bekleyin. Elediğiniz unun ortasını açın, buraya erimiş tereyağı, maya, sıvıyağ, bir tutam tuz ve çok az şeker katarak azar azar da suyu dökerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırın, üzerlerini örterek beze şeklinde 20dk dinlendirin. Zamanı dolunca kabaran hamuru unlu zemine yayın, merdane ile düzleştirin. Pide boyutunda açın; bir bıçak ile üzerine baklava deseni yapın. Yoğurdu çatal ile çırpıp hazırladığınız pide üzerine fırça ile sürün ve çörekotunu serpin. Bu şekilde 1saat daha bekletin. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Ramazan Pidesi tarifi, Ramazan Pidesi nasıl hazırlanır, Ramazan Pidesi nasıl yapılır, Ramazan Pidesi yemek tarifi, Ramazan Pidesi yapılışı