Testi Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
250gr arpacık soğanı
3adet sarı patates
3adet havuç
2adet domates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Havuçları kazıyıp parmak kadar doğrayın, patatesleri minik doğrayın. Bir tencerede margarini kızdırıp havuç ve patatesleri 5-6dk sote edin. Ardından delikli kepçe ile bunları alıp ayrı bir kaba koyun; tencereye sıvıyağı döküp soğanları, kemikli parça halinde doğranmış eti ve domatesi alın. Tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, orta ateşte 25dk pişirin. Et suyunu salıp çeksin sıcak suyu ekleyin, ve orta ısıda 1saat kaynatın. Zamanı dolunca kenara ayırdığınız havuç ve patatesleri buraya ekleyin 20dk daha kaynatın. Sebzeler de yumuşayınca ocaktan indirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Testi Kebabı tarifi, Testi Kebabı nasıl hazırlanır, Testi Kebabı nasıl yapılır, Testi Kebabı yemek tarifi, Testi Kebabı yapılışı