Bostan Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
2adet soğan
2adet domates
3adet bostan patlıcan
160gr margarin
2,5kaşık sıvıyağ
3bardak su
1adet domates
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bostan patlıcanlarının saplarını kesin ve alacalı soyun, ortadan ikiye bölün. Her yarımın ortalarını bir miktar oyun altlarını yuvarlak keserek tas şekli verin. Tuz serperek 20dk bekletin. Zamanı dolunca bir tavada margarini kızdırıp patlıcanları kızartın; kızaranları delikli kepçe ile ayrı bir tepsiye çıkarın. Tavaya sıvıyağı döküp kızdırın, soğan ile kuşbaşı eti kavurun. Kısık ateşte ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabuksuz doğranmış domatesi katın, tuz biber serpin suyu katarak 1,5saat orta ateşte pişirin. Yumuşayan etleri patlıcanlardaki boşluğa pay edin ve halka şeklinde doğranmış bir domates ile ağızlarını kapatın. Tavada kalan suyu tepsidekilere gezdirin ve orta ısılı fırında 20dk pişirin. Sıcak olarak servis edin.