Çöp Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
2adet soğan
2adet domates
3adet dolmalık biber
400gr patlıcan
100gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2bardak ılık su
12adet defne dalı
tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup boydan 4’e bölün ve 30dk tuzlu suda bekletin, zamanı dolunca suyunu iyice süzün. Bir tavada margarini eritip patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları delikli kepçe ile ayırın; onun yerine 4’e böldüğünüz biberleri katın. Onlarda kızarınca alın bu sefer sıvıyağ ile iri kuşbaşı olarak doğranmış eti, 4’e bölünmüş soğanları ve domatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın kapağını kapatarak orta ateşte 40dk pişirin. Et suyunu salıp çeksin suyu ekleyin kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Yumuşayan etleri ve soğanları delikli kepçe kullanarak ayrı bir kaba alın; tavadaki suya ise ½ bardak daha ılık su ekleyin, dursun. 15cmlik defne dallarına 1et, 1patlıcan, 1biber olmak üzere sıra sıra dizin; dizme işi bitince de bunları bir tepsiye muntazam şekilde yerleştirin. Üzerlerine tavadaki suyu gezdirin kızgın fırında 15dk pişirin.