Yoğurtlu Kebap

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
3adet kebapçı pidesi
100gr margarin
3adet domates
500gr yoğurt
tuz




HAZIRLANIŞI

Etin derisini soyup fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve zeytinyağı ile soğan suyundan oluşan sosa bulayarak 2saat dinlendirin. Kebapçı pidelerini ızgara üzerinde ısıtın, yumuşadıklarında 3cm en ve boyda olmak üzere 4köşe kesin. Bir tabağa koyup üzerlerine 2,5kaşık erimiş margarini gezdirin. Bu tabağı sıcak kül üzerine oturtun.
Dinlenen etleri alevsiz odun kömürü ateşi üzerinde 5dk pişirin. Bir yandan da kabuğu soyulmuş ve minik doğranmış domatesleri bir tavada az yağda kızartın. Kızaran domatesleri ve eti küle oturttuğunuz pideye yayın. Onunda üzerine yoğurdu dökün. En sona kalan margarini eriterek bunların üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Kebap tarifi, Yoğurtlu Kebap nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Kebap nasıl yapılır, Yoğurtlu Kebap yemek tarifi, Yoğurtlu Kebap yapılışı