Midye Tava

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

30adet iç midye
2adet yumurta
1,5bardak un
2kaşık margarin
2fincan su
½ fincan un
1bardak sıvıyağ
10gr bira mayası
tuz




HAZIRLANIŞI

Midyeleri temizleyip yıkayın, suları iyice aksın. 1,5bardak unu bir kaba alıp ortasını açın buraya margarin, yumurta sarıları ılık suda yumuşattığınız maya ve 1kaşık ılık su katarak yoğurun. Sulu bir hamur olsun sıcak bir yerde 1saat bekletin, kabarsın. Zamanı dolunca yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar edip hamura karıştırın. Kuruyan midyeleri önce una ardından mayalı hamura bulayarak kızgın yağda 3’er 4’er kızartın, delikli kepçe ile yağdan çıkarıp servis tabağına alın.

Anahtar Kelimeler: Midye Tava tarifi, Midye Tava nasıl hazırlanır, Midye Tava nasıl yapılır, Midye Tava yemek tarifi, Midye Tava yapılışı