Tatar Soslu Istakoz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ıstakoz
1adet soğan
1adet havuç
2diş sarımsak
½ tencere su
1demet maydanoz kökü
3kaşık sirke
tuz
mayonez
1tatlı kaşığı hardal
1adet taze soğan




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede suyu ısıtın, içine havuç , soğan ve sarımsak katın; maydanoz kökü atın. 1kaşık sirke ve tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suyun içine ıstakozu koyarak kapağını kapatın. 40dk kaynattığınız ıstakozu tencereden çıkarın ve soğuyunca sırtı ile kuyruk kısmından birleştiği yerden ikiye ayrın. Her parçanın üzerindeki kabukları kırarak etlerini çıkarın. Hepsini muntazam bir şekilde servis tabağına yerleştirin. Taze soğanı ve bir miktar maydanozu çok ince kıyın, üzerine alabildiğine mayonez dökün. 2kaşık sirke ile hardalı da ekleyerek iyice karıştırın ve bu sos ile ıstakozu servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tatar Soslu Istakoz tarifi, Tatar Soslu Istakoz nasıl hazırlanır, Tatar Soslu Istakoz nasıl yapılır, Tatar Soslu Istakoz yemek tarifi, Tatar Soslu Istakoz yapılışı