Terbiyeli Kefal Balığı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5kg kefal
2adet soğan
3adet patates
2adet limon
½ kereviz
1kaşık un
3diş sarımsak
1adet defne yaprağı
3adet yumurta sarısı
1adet havuç
maydanoz
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan, kereviz ve havucu temizleyip minik minik kıyın bir tencerede defne yaprağı ve zeytinyağıyla kavurun. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serpin, sarımsağı ekleyin. 2dk daha kavurarak unu karıştırın. Kıvamı gelince 5bardak su ekleyin; tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakın.
Balığı temizleyin birer kişilik parçalar halinde enine bölün ve bir tepsiye yerleştirin. Patatesleri soyup doğrayın; bunları da balıkların aralarına dizin. Tuz karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin.
Pişen sebzeleri suyu ile birlikte balıkların olduğu tepsiye aktarın, içine bir miktar daha su ekleyerek orta ateşte kaynatmaya devam edin. İçinde iki bardak kadar su kalana kadar kaynatın. (30dk)
Yumurta sarılarını bir kaba kırın içine 1adet limon sıkın, çırptığınız bu karışıma 1bardak su ekleyip tekrar çırpın ve balıkların üzerine yayın. 1taşım daha kaynatarak ocaktan aldığınız balıkları limon dilimleri ile süsleyerek servis edin.