Lakerda
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Torik
limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Arzu edilen miktarda torik balığı alarak temizleyin ve yıkayın. (mümkünse deniz suyu kullanarak yıkayın) balıkları 3parmak kalınlığında kesin ve kemiklerinin ortasındaki ilikleri bir kürdan yardımıyla alın. Tekrar yıkayıp ince tuzla tuzlayın. Aralarına limon dilimleri koyarak bir kavanoza dizin. Kavanozun üstünü örtecek şekilde bir tahta ve üzerine ağırlık koyun. Üste çıkan yağı ve suyu her gün bir bez yardımıyla alın.
Anahtar Kelimeler: Lakerda tarifi, Lakerda nasıl hazırlanır, Lakerda nasıl yapılır, Lakerda yemek tarifi, Lakerda yapılışı