Kaseto
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 Paket Krem Şanti
1.5 su bardağı soğuk süt
7 adet kepekli bisküvi
4 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı konyak
3 yemek kaşığı kakao
1 paket çikolata
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi 1.5 bardak süt ile hazırlayın. Yumurta sarıları ile birlikte şekeri iyice çırpın, üzerine limon kabuğu rendesi ve konyak ilave edin. Başka bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırlanan yumurta akı ve sarısının karışımını krem şantiye ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın.Karışımı 2'ye bölün. Ayrılan karışımlardan birine kakao ve ufalanmış çikolata ilave ederek kakaolu karışımı hazırlayın. 18x28 cm boyutlarında bir kabın içine alüminyum folyo serin ve ezerek toz haline getirdiğiniz bisküvileri serpin.Üzerine önce kakaolu daha sonra beyaz karışımı yavasça dökün.Üzerini folyo ile kapatıp 1 gece buzlukta bekletin. Başka bir kaba ters çevirip dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN !
Betül Aydın'a teşekkür ederiz.