Sebzeli Uskumru
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet uskumru
1adet soğan
2adet sarı patates
1adet havuç
½ domates
½ baş kereviz
2diş sarımsak
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
maydanoz
1adet defne yaprağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Sebzelerin hepsini temizleyerek doğrayın, hazır olsunlar. Bir tencerede yağı kızdırın soğan, sarımsak ve kerevizi hafif kavurun. Defne yaprağını ekleyin karıştırıp domatesi ilave edin. 2dk sote ederek 5bardak sıcak su dökün. Tuzunu ayarlayarak tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
Bir tepsiye balıkları dizin, patatesleri yerleştirin en sona pişen sebzeleri suyu ile beraber buraya alın. Kıyılmış maydanoz ve biber serpin. Tepsideki su balıkların üzerine çıkmıyorsa ilave yapabilirsiniz. Orta ateşte kaynatmaya devam ederek suyunu tamamen çekmeden ocaktan alın.(30dk) limon sıkarak servise sunun.