Hollanda Soslu Balık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg balık(levrek, kefal, yayın)
maydanoz
2dal kereviz
1adet soğan
3adet havuç
1adet defne yaprağı
½ limon
2adet yumurta sarısı
2,5kaşık tereyağı
½ fincan su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içine temizlenip iri parçalara böldüğünüz balığı koyun. Kerevizi, havuç ve soğanı ayıklayıp doğrayın ve onları da tencereye katın, defne yaprağını koyun. Suyunu tuzunu ayarlayarak ½ limon sıkın. Tencerenin kapağını kapatmadan bu şekil 45dk haşlayın. Yumurta sarılarını ½ fincan su ve az tuz ile çırpın. İçi kaynar su dolu bir kuşane içine oturtup ısıtın. Isınan yumurtalara kalan tereyağını minik parçalara bölerek katın, erisinler. Bu arada sürekli karıştırmalısınız. Karışım mayonez kıvamını alınca ocaktan alın ve içine 2kaşık kadar limon suyu ekleyin. Haşlanan balıkları sudan çıkarıp kıyılmış maydanoz ve bu sos ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Hollanda Soslu Balık tarifi, Hollanda Soslu Balık nasıl hazırlanır, Hollanda Soslu Balık nasıl yapılır, Hollanda Soslu Balık yemek tarifi, Hollanda Soslu Balık yapılışı